Friday, May 30, 2014

Demam dan kehidupan

Innalillah hi wa inna ilai hi roojiuun.Sultan negeri kelahiran aku, Sultan Azlan Shah mangkat. 2 hari lepas.

Isu Cadbury, ada dikesan ada DeoxyriboNucleic Asid dalam cokelat kegemaran tu. Yang terbaru, majlis Fatwa dah bagi kelulusan dan disahkan halal. Jakim mana, Jakim? bila mau buat sidang media?

Kesah 2 ekor panda dari China. Komentar aku - dua-dua binatang tu comel. Rasa macam nak 'kidnap' dan hadiahkan kepada Adelia.

Dyana Sofia. Calon PRK Teluk Intan yang mewakili DAP. Suatu pembaharuan yang membuka mata banyak pihak, terutamanya bagi golongan lelaki. Cun jugak minah tu, tapi tak boleh lawan Sorfina.

Perkembangan MH370. Hari ni dah masuk hari yang ke 84. Apa jadi aku pun tak tau.

Ya.

Ada benda lagi best untuk diceritakan.

Alhamdulillah. Sorfina telah selamat melahirkan anak kedua kami pada tanggal 20 Mei lepas. Tu yang aku sibuk yang amat. Selamat dilahirkan secara pembedahan caesarean. Kali ni, aku tengok dan perati para doktor duk bedah perut Sorfina dari mula sampai habis jahit. Kecut jugak, tapi layan aja la.

Tahan juga la mata sebab dulu masa kecil aku pernah berimpian nak jadi doktor. Tapi sebab bangang biologi, tu yang terbantut impian.

Hari ke 7 lahir, sekali anak bongsu aku ni demam. Disyaki dapat demam dari kakak dia, Adelia. Sekarang ni dekat hospital Kulim dan keadaan bertambah baik dan pulih setelah 4 hari disana. Alhamdulillah. Jaundice pun dah reda.

Rindu betul aku sama Sorfina dan adik Adelia. Haritu masa duk tukar lampin adik, dipancutnya tangan aku dengan kencing dia. Tak sempat nak bertahan ,bai.

Alahai. Semoga balik rumah cepat.

No comments:

Post a Comment